Cliënten | humorinpsychotherapy.com


De provocatief psycholoog helpt door uit te dagen

Wanneer je tegen emotionele problemen aanloopt kan je kiezen voor vele soorten psychologen, therapeuten en coaches. Zij luisteren allen met aandacht naar je verhaal, om je uiteindelijk een advies geven dat gebaseerd is op een grondige analyse, vele jaren van ervaring en dat ondersteund wordt door wetenschappelijk onderzoek. Met als resultaat, dat je je begrepen voelt. Maar het nog steeds lastig vindt om de verandering te maken.

Je kunt ook kiezen voor Freek Sarink, de provocatieve psycholoog! Dan kies je ervoor om uitgedaagd te worden om écht in beweging te komen. De meeste mensen hebben al vele malen bedacht wat ze anders en wat ze beter zouden kunnen doen. Maar het uitvoeren blijkt vaak erg moeilijk. De provocatieve therapie is een fantastische mix van goed contact, veel humor en pittige uitdaging. Je kunt bijna niet voorkomen dat je snel naar de echte kern van je emotionele problemen gaat en je krijgt de kans om binnen een paar sessies al je positieve kwaliteiten naar boven te halen.

“Je houdt mij echt een spiegel voor! Je verplicht mij door middel van je vragen om eens echt eerlijk naar mijn problemen te kijken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”
S. uit Rotterdam

Wat kunt u verwachten van een provocatieve sessie?

Een eerlijk antwoord is dat u nooit weet wat u kunt verwachten van een provocatieve sessie. Dat is wat de provocatieve therapie onderscheidt van vele andere therapievormen én waarom het zo krachtig werkt. Veel therapievormen volgen strikte protocollen: gezond verstand van de behandelaar wordt vervangen door vooraf bepaalde procedures én de behandelaar zit in een ‘veilig’ positie als de expert die het protocol toepast. De provocatieve benadering gaat er van uit dat een echte verandering te bereiken is wanneer de therapeut vrijheid van handelen heeft zodat hij altijd razendsnel kan inspelen op de veranderingen die de cliënt ondergaat tijdens het therapieproces.

Is er dan helemaal niets waar u zeker van kunt zijn in een provocatieve behandeling? Nou vooruit, u kunt 3 dingen in ieder geval verwachten:

  1. Uitdaging: als provocatief psycholoog zal Freek Sarink u elke sessie uitdagen. Vaak wordt er van uitgegaan dat cliënten door hun emotionele problemen heel kwetsbaar zijn. De overtuiging van Freek Sarink is dat u veel meer kunt hebben dan u denkt. Daarom daagt hij u uit, zodat u vrij snel merkt dat u inderdaad beschikt over de kracht om assertiever en zelfverzekerder met uw problemen om te gaan.
  2. Humor: natuurlijk zit u niet goed in uw vel en ervaart u deze periode uit uw leven als een zware periode. Waarom zou u anders hulp zoeken? Een hele effectieve manier om nieuwe manieren te vinden om met uw problemen om te gaan is het gebruik van humor. U zult zien dat u door op een humoristische manier naar uw situatie te kijken er opeens vele nieuwe mogelijkheden zijn om met uw problemen om te gaan. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat als u kunt lachen om uw eigen sores, dat er meteen al een stukje verlichting van uw problemen plaatsvindt.
  3. Goed contact: hoe prikkelend, irritant of absurd Freek Sarink ook doet in een sessie, u kunt er zeker van zijn dat hij dat doet omdat hij u wilt helpen. Uitgedaagd worden én tegelijkertijd het gevoel hebben dat hij u oprecht aan het helpen is, dat kan alleen doordat Freek Sarink altijd in de gaten houdt dat hij goed contact met u heeft. Door de mix van goed contact, humor en uitdaging komt het bijna nooit voor dat een cliënt niet meer terugkomt naar de sessies. (Mocht dat een geruststellende gedachte voor u zijn)

“Freek weet op een prettig uitdagende wijze de kern van de hulpvraag boven tafel te krijgen. En hij gaf mij het zetje dat ik nodig had.”
N. uit Voorhout

Freek Sarink

Provocatief Psycholoog

Freek heeft jarenlange ervaring als provocatief psycholoog en gezins- en relatietherapeut. Hij werkt vanuit zijn eigen praktijk, maar heeft veel ervaring opgedaan met complexe problematiek in de specialistische psychiatrisch zorg. Eerst vanuit Tactus verslavingszorg en daarna vanuit Molemann Mental Health.

Na zijn studie aan de Vrije Universiteit heeft hij zich ontwikkeld als een veelzijdig psycholoog. Enerzijds heeft hij veel ervaring als provocatief psycholoog. Maar daarnaast is hij ook opgeleid tot systeemtherapeut en EMDR-traumatherapeut.

Waar veel psychologen in hulpverlenersland zich bekwaamd hebben in het werken met individuele cliënten, heeft Freek Sarink zowel ervaring opgedaan in het werken met individuele cliënten als in het werken met echtparen, gezinnen, en soms hele families. Of er nu 1 persoon aanwezig is of dat er meerdere personen aanwezig zijn in mijn spreekkamer, hij houdt altijd in de gaten hoe uw problemen in relatie staan tot belangrijke andere mensen in uw omgeving, zowel privé als werk.

Naast zijn ervaring als psycholoog, heeft Freek Sarink ook veel onderwijs- en trainerservaring. Hij heeft jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van studenten Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Bovendien heeft hij vanuit zijn werk voor Berenschot veel ervaring opgedaan als trainer en consultant in het bedrijfsleven en voor diverse overheidsinstanties. Tegenwoordig wordt hij zowel in Nederland als in Spanje en Latijns-Amerika uitgenodigd lezingen, workshops of cursussen te geven. Hij is auteur van het boek “Provocatieve psychologie en coaching” dat eerder in het Spaans verscheen. Van 2020-2025 is hij verbonden zijn aan de Universiteit van Almería (Zuid Spanje) voor zijn promotie-onderzoek naar de rol van humor in therapie.

Erkend Systeemtherapeut
(Relatie- en gezinstherapeut)

Docent

PSYCHOLOOG NIP
(Nederlands Instituut van Psychologen)

Wetenschappelijk onderzoeker

Van intake tot eindresultaat

Aanmelden

Aanmelding via contactformulier. Binnen een werkdag wordt er contact met u opgenomen.

Uitnodiging

U ontvangt binnen een dag na het eerste contact een uitnodiging voor het intakegesprek (buiten de vakantieperiode). Bovendien wordt u gevraagd om een intake formulier in te vullen en terug te mailen.

Intakegesprek

In een gesprek van 50 minuten maken we een inventarisatie van uw problemen. Dit gebeurt al op provocatieve wijze. Aan het einde van het intakegesprek bespreken we of u door wilt gaan met de behandeling. We bespreken ook of het in uw geval handig is om (ook) belangrijke anderen uit uw omgeving te betrekken, of dat u misschien gebaat bent bij een EMDR(trauma)-behandeling.

Behandeling

Uitvoeren van de behandeling op basis van de afspraken die we in het intakegesprek hebben gemaakt. Indien nodig of gewenst stellen we de afspraken bij. De behandeling is een co-productie tussen u en de psycholoog. U kunt daarom altijd aangeven wat u wel en wat u niet wilt in de behandeling. Elke sessie bespreken we of u voldoende baat heeft bij de sessies én of u tevreden bent met het verloop van de sessies. Afhankelijk van de aard van uw problematiek duurt de behandeling 5-10 sessies. Een enkele keer komt het voor dat cliënten meer dan 10 sessies nodig hebben.

Afronding

Wanneer u vindt dat u voldoende geholpen bent met de behandeling, dan ronden we de behandeling af. Soms vinden cliënten het prettig om eens in de zoveel maanden nog een follow-up gesprek te hebben. Dat is geen enkel probleem.

Tarieven

Individuele sessies kosten €105,- per sessie van 50 minuten.
Relatie- of gezinstherapie-sessies kosten €150,- per sessie van 50 minuten.
Er is géén vergoeding mogelijk vanuit uw zorgverzekering.

Scroll naar top
humorinpsychotherapy.com draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders